Twee vragen voor Raya Oranje-Jorna

Twee vragen voor Raya Oranje-Jorna 700 700 Raya Jorna

Wij gaan de komende tijd de advocaten van ons kantoor aan u voorstellen. Zo nu en dan laten we een kantoorgenoot iets over zichzelf vertellen. Vandaag is het de beurt aan Raya Oranje-Jorna.

Wat vind jij het meest belangrijk in je werk?

Het soort zaken dat ik behandel, zowel als advocaat en als mediator, bestaat voor 90% uit echtscheidingen. Natuurlijk is mijn rol als mediator heel anders dan als advocaat. Als mediator ben ik er voor beide partijen en ben ik dus onpartijdig. Als advocaat behartig ik juist alleen de belangen van mijn cliënt. Voor beiden geldt dat ik het belangrijk vind mijn cliënten zo goed mogelijk door één van de meest ingrijpende periodes in hun leven heen te loodsen. Ik probeer er alles aan te doen om een escalatie te voorkomen. Door de gebruikelijke, vaak heftige, emoties bij het eindigen van een relatie en het feit dat in plaats van gezamenlijkheid de belangen van de ex-partners opeens ver uit elkaar kunnen liggen, kan een inhoudelijk geschil gemakkelijk omslaan in een heftig conflict. Dit kan weer leiden tot langdurige procedures of ex-partners die elkaar jaren later nog steeds in de weg zitten. Ik beschouw het als één van mijn taken om dit te voorkomen. Daarbij streef ik er naar om in overleg met beide partijen tot een regeling te komen waar ze alle twee blijvend tevreden over zijn. Zo voorkom je dat er een winnaar en een verliezer is. Dat kan namelijk ook weer een bron zijn van voortdurende of nieuwe conflicten. Dat mijn werk juridisch inhoudelijk van het hoogste niveau is vind ik vanzelfsprekend.

Film of serie?

Van beiden kan ik enorm genieten. Mijn favoriete series zijn The Crown en Homeland. Verder ben ik nu nog onder de indruk van de film Incendies die ik onlangs zag. Echt een aanrader!Gepubliceerd op12 januari 2018 door Raya Oranje-Jorna