'Het voelde niet als een gevecht, de kinderen stonden centraal.'

Overlegscheidingsadvocaat

Als u uw scheiding op een respectvolle manier en onder begeleiding van professionals direct goed wilt regelen, dan is overlegscheiden iets voor u. Het voorkomt een langslepende procedure bij de rechtbank. Ook als u niet met elkaar getrouwd bent, kan de overlegscheiding voor u een passende methode zijn. Zeker wanneer u samen kinderen heeft en/of er veel zakelijke en financiële belangen zijn.

Zo werkt overlegscheiden

In overleg met u en beide advocaten wordt een team van professionals samengesteld om uw scheiding te begeleiden. Advocaten, een coach (psycholoog), financieel deskundige en eventueel een kindercoach maken hiervan onderdeel uit. Beide partners komen met het team samen tijdens vergaderingen. Hierin wordt informatie uitgewisseld en knelpunten, behoeften en verwachtingen besproken. Het is bij een overlegscheiding belangrijk dat beide partners redelijk en transparant naar elkaar zijn. De professionals in het team richten zich voortdurend op het vinden van oplossingen. Ook voor die lastige kwesties waar u met elkaar niet meer uitkomt. Uit ervaring weet ik dat de kans heel klein is dat er dan alsnog een lange procedure bij de rechtbank nodig is. Procederen is kostbaar, vertraagt en zorgt er vaak voor dat het onderlinge vertrouwen geschaad wordt.

Ik maak deel uit van de Overlegscheiding Randstad. Dit is een vast team van collaborative professionals samengesteld uit een aantal zeer ervaren advocaten, coaches en financials uit de Randstad.

Overlegscheiden in hoofdlijnen

Bij overlegscheiden hebben beide partners een eigen advocaat. Die is er voor uw eigen belangen, zonder te strijden tegen de andere partner. Beide partijen zijn gelijkwaardig.
Een coach/psycholoog begeleidt de emotionele kant van het scheidingsproces en structureert de bijeenkomsten. Wanneer het nodig is, grijpt de coach in zodat gesprekken op een redelijke toon gevoerd worden.
Om ervoor te zorgen dat de financiële kant goed wordt afgewikkeld, maakt een financieel expert meestal onderdeel uit van het team.
Indien nodig komt daar nog een kindercoach bij, zodat alle expertise bij elkaar wordt gebracht.

Voordelen

Overlegscheiden is de enige vorm van scheiden waarvoor een multidisciplinair team van professionals wordt samengesteld. Met allemaal hetzelfde doel voor ogen: u en uw partner op een respectvolle en duurzame manier laten scheiden. De voordelen en voorwaarden van een overlegscheiding:

Er komt geen procedure bij de rechtbank aan te pas.
U voorkomt een vechtscheiding.
Ouders en kinderen hebben de hoogste prioriteit.
Een team van deskundigen begeleidt u en uw partner op alle vlakken.
Een financieel professional beoordeelt uw financiën, ook die van uw onderneming (indien van toepassing).
Een overlegscheiding is sneller en duurzamer.
We kijken niet alleen naar wat er nu geregeld moet worden, maar ook naar de toekomst.
Omdat u beiden ondersteund wordt door een eigen advocaat, voelt u zich gesterkt in de onderhandelingen en ontstaat er een gelijkwaardige situatie.

Geschikt voor:

Partners met kinderen die gaan scheiden en dit goed willen regelen zonder lange procedure.
Partners zonder kinderen, die nauw verweven zijn door zakelijke en/of financiële belangen.
Ondernemers die gaan scheiden.
Expats die uit elkaar gaan en dit op een gelijkwaardige manier goed willen regelen.
Partners die zich graag gesteund zien door een team van de beste professionals.

Wat een overlegscheidingsadvocaat voor u kan betekenen wordt uitgelegd in deze video: